hits

Musikk

HalloDet er en stund siden jeg poppa innom her, men dere vet hvordan det blir. Snapchat (elisabethcarew) og instagram har liksom blitt kanalene jeg bruker mest. Update - jeg går på skole, har ettermiddagsshow på Radio 1 fra 15-19 og jobber så smått med ny musikk. Alt tar for mye tid akkurat nå, og det er jo ikke noe nytt. Akkurat nå sitter jeg i en kjedelig forelesning og blogger istedenfor å klore meg fast i infoen som kan redde meg på eksamen om 4 uker. Jeg vet fortsatt ikke hva noe som helst handler om, jeg klarer ikke å henge med på alt lenger, og musikk og jobb kommer før skole. 


MEN DET VIKTIGSTE ER AT JEG HAR FÅTT KATTEPUS!!! En hellig birma, som heter Lillebror <3 Det var vel langt på tide at jeg fikk meg et dyr i heimen, og selvom jeg har utsatt det lenge, måtte jeg bare kaste meg ut i det og få meg katt. Har hatt ham i 2 mnd og det går veldig greit foreløpig, men jeg gleder meg til han blir en voksen, rolig og småfeit kosepus. 


De siste dagene har jeg jobbet med covere. Har lyst til å covre noen låter, men må liksom føle at jeg tilfører dem noe nytt, ikke bare synge dem for å synge dem. Så jeg prøver meg litt frem. I natt jobbet med Wale med Bad til kl 4, det er ikke lett å synge rap. Måtte rappe litt også, og syns det var så kleint. Men kanskje jeg smeller den ut på soundclouden min etterhvert, det er jo bare morsomt.
Nå må jeg løpe videre, først på en voice jobb og så på sending. Tune inn på Radio 1 fra kl 15, så høres vi! :)

200%

Da har jeg vært igjennom (og overlevd) første sendingsuke, på nye Radio 1 (15-19 hver ukedag). Det har gått greit, men jeg har fortsatt til gode å ha en hel sending uten litt panikk eller noe tekniske problemer. Jeg har virkelig vært livredd et par ganger og gitt alt jeg har for å høres avslappet ut på lufta, mens det brenner rundt meg. Hele systemet kortslutta 5 min før jeg skulle på lufta her om dagen og jeg måtte løpe inn i et annet studio og sende. Men det er sånt man blir flink av, så det har vært en brå og tøff start, men det er helt greit. Jeg elsker denne jobben, det er kult å kunne dele tankene mine med så mange tusen mennesker hver dag, samtidig som musikk får stå i sentrum. Det er også kult å få være med å påvirke hva som spilles, det er så mange flinke der ute som fortjener en skikkelig sjanse. Her er Radio 1 appen til android og iphone :) Du kan også sende meg melding med kodeord "ettermiddagen" til 1900, når jeg har sending hvis du for eks. har spørsmål eller vil gi noen en hilsen.

I morgen begynner skolen, og det blir den virkelige utfordringen. Fulltid jobb + fulltid skole, OG musikken gjør at det blir tøft fremover. Når jeg i tillegg jobber litt med voicing, føler jeg at jeg jobber langt over 200%, så vi får se hvor lenge jeg holder ut. Jeg studerer fordi jeg liker det, ikke noe annet, så hvis det blir for heavy må jeg kutte ned på antall fag.

Nye radio 1 relanserte fredag 9. januar, her er video fra Purple Party på BLÅ.

Jeg har forresten lagt ut hele EP'en min på soundcloud nå, den heter "Thirst" (5 låter). Sjekk den ut. ;)

 

Vil du jobbe som artist og/eller låtskriver?

Tenkte jeg skulle fortelle litt om min vei inn i musikk bransjen og dele noen råd med andre der ute med samme lidenskap.

Jeg begynte synge da jeg var 3 og skrive dikt da jeg var 7. De neste årene handlet det mest om sang og skuespill for meg, men da jeg var 15 og hadde skrevet låter noen år, var jeg i studio og bestemte meg for å følge denne drømmen. Jeg fikk meg management, men slapp ikke min første single før jeg var 23 (!), så tålmodighet er noe man bør smøre seg med i denne bransjen.

I tenårene utviklet jeg meg mye som låtskriver. Jeg var ektremt opptatt av språket mitt og det ble litt for innviklet til tider. Det er greit som poet, men vanskelig å nå ut til folk gjennom musikk hvis det blir for avansert. Uansett har dette gjort meg til en bedre låtskriver i dag, selv om jeg jobber på en helt annen måte. Og jeg elsker å skrive både til meg selv og andre.

 

Her er noen tips til deg, som kanskje vil hive deg ut i denne bransjen:

* Skriv mange låter. Øvelse gjør mester og du skaper ditt eget språk. Veldig viktig.

* Få deg en liten studio setup hjemme. Bruk garageband og kjøp deg litt utstyr så du kan ta opp idéer og låter.

* Ta noen tips av låtskriver coach Ralph Murphy (google). Jeg har vært så heldig å få jobbe direkte med dette geniet.

* Samarbeid med noen, kanskje en produsent eller en venn som du kan skrive sammen med.

* Hør på aktuell musikk. Legg merke til hva som treffer deg og spør deg selv hvorfor.

* Få deg management og ta kontakt med Tono, Musikernes fellesorganisasjon etc. for veiledning.

* Når du har en liten pakke med låter, en vision og konkrete tanker rundt hva du vil, kan du ta kontakt med plateselskapene.

* IKKE gjør dette hvis du ikke elsker det. Vær forberedt på at det er en tøff bransje og du må ha tykk hud.

* Ikke kopiér andre, med mindre du gjør det i en øvingsprosess. Vær original (men også naturlig).Håper noe av dette var til hjelp for drømmerne der ute. :)

HER kan du høre debut ep'n min "Thirst" og bli bedre kjent med meg som artist. Jeg skrev disse 5 låtene i sommer og slapp dem i september. :)

Let pop live

Fremover blir det pop på plakaten for meg. Det er planen iallefall. Har lyst til å skrive noen skikkelig perler som kan passe for artister der ute. Det er lenge siden jeg har jobbet med musikk for andre, så jeg savner det nå. Jeg jobber på en helt annen måte når jeg går inn for å skrive skikkelige pop låter. Det er en egen kabal jeg har studert i mange år, og jeg elsker når den går opp. Jeg har tross alt fått bruke hele sommeren på å velte alle mine ærligste tanker ut av meg til EP'n min Thirst, så det er kanskje på tide å skifte til pop fokus en liten stund.


Lol, fant et bilde av meg selv i studio for mange år siden. Tror dette er 2009. Tiden flyr virkelig. Det er mange som spør hvorfor man orker å kaste seg ut i en så tøff bransje som musikkbransjen. Det er lite sannsynlig at man tjener noe særlig, det er en konstant krig hvor man aldri får hvilepuls og man må gjøre alt alene. Man må gjøre dette av ren skjær lidenskap. Jeg føler ikke at jeg har valgt å jobbe med musikk, jeg føler at det er en medfødt impuls og det klør hvis jeg ikke får utløp for det. Hvis du også føler det sånn, må du kanskje bare følge denne drømmen mot alle odds du også.

Å stå på scenen betyr mye for meg. Jeg har fortsatt litt sceneskrekk og blir veldig påvirket av nerver til tider, men når alt sitter og jeg hører publikum synger med, er det veldig vanskelig å finne noe som topper den følelsen.


(Fra Norway cup 2012)

Favoritter

Det er så morsomt å se hvilke av låtene som får sterkest reaksjoner. Visionary er jo singelen, så man regner med litt ekstra der, men etter den er det Bottomless tror jeg. Samtidig er det ingen av de 5 låtene som faller utenfor, og det er jo morsomt for de betyr så mye for meg alle sammen og da er det kult å se at noen syns hver og en av dem er verdt et favoritt stempel. Jeg får så mye fine meldinger av folk om dagen at jeg er helt overveldet. 

De siste dagene har jeg hatt hodet i alt annet. Fikset negler, kjøpt meg tøfler. Brukt altfor mye penger på hudkremer og Morrocan oil produkter og bare skjemt meg selv bort. SE den fine lakken! Det er en blåaktig rosa lakk fra CND Vinylux i fargen Beau #103, og det merket er jeg blitt heeeelt forelska i. Det er neglelakk versjonen av Shellac som jeg tar innimellom. :)

La nettopp ut en snippet av singelen min "Visionary" på instagram:

Den sykeste følelsen.

Dagen er kommet, og min debut EP "Thirst" er ute og tilgjengelig overalt. Det er nesten umulig å prøve å beskrive hvilken følelse jeg har inni meg i nå, men den er ganske intens. Jeg er ekstremt takknemlig ovenfor de som har vært med å gjøre dette mulig. Thomas Eriksen, som har produsert alle låtene i tillegg til å alltid være min sterkeste støttespiller i dette sirkuset, David Eriksen for å gi meg denne muligheten, Sony for at de jobber hardt for meg i disse dager, og alle venner som alltid drar meg opp når jeg holder på å miste motet. Og aller størst takk til dere der ute som lytter til musikken min og backer meg.

https://itunes.apple.com/no/album/thirst-ep/id917902339?l=nb

Hurraaaaa!

Ja, jeg vet man ikke skal bry seg for mye om anmeldelser osv., men fy søren det føltes godt å få terningkast 5 hos Dagbladet på min debut EP som er ute på mandag! :)

Jeg er i en ubeskrivelig lykkerus og kunne ikke annet enn å dele det med dere! 

Første single fra EP'n kom ut i går og den kan du kjøpe HER. :)

Visionary er ute!

I går var jeg på Sony Music fest, og det kjenner jeg virkelig i dag. Morsom kveld. Og fett å våkne opp til single slipp i dag. Endelig er "Visionary" ute, og jeg er veldig spent på hvordan den blir tatt imot. Det er første smakebit av EP'n min, som jeg nå kan avsløre at kommer allerede på mandag. :) Her går det unna. Så iløpet av noen dager har jeg gjort noe av det viktigste for meg personlig, nemlig å slippe dette minialbumet. Jeg er livredd, det må jeg innrømme. Jeg sover ikke ordentlig om nettene og hjernen går på høygir hele dagen. Men det er også den beste følelsen i verden.

Sjekk ut "Visionary", den ligger på itunes, HER! :)2 dager

De siste nettene har vært så kalde, og i går var det så regntungt. Jeg må passe meg så jeg ikke blir syk nå, det er dårlig timing. Mye som skjer de neste dagene, og jeg slipper min nye single på fredag, om 2 dager. :)Her kan dere høre en liten snutt jeg la ut på instagram tidligere i dag: 

Takk

Det er søndag og jeg tar det veldig rolig i dag. Var ute en liten tur i går, men kom meg hjem tidlig. Er spent og urolig, gira og stressa nå. Jeg har 5 utgivelser rett rundt hjørnet og er utrolig spent på hva mitt publikum syns. Dere som har fulgt med meg de siste årene og knyttet dere til singlene jeg har sluppet. Det er så mange flere sider av meg som artist, som låtskriver og som produsent, og nå kan jeg endelig dele litt mer av meg selv med dere. For meg er musikk en slags portal som øyeblikkelig tar deg med inn i en setting, gir deg en følelse og en opplevelse, som du kan gjenoppleve når som helst ved å trykke play. Denne EP'en er ærlig, sexy, varm og fri, og jeg håper du føler det jeg føler når du setter på hver av låtene. Takk til alle der ute som backer meg.  

EP: "Thirst"

Nå sitter jeg bare på et tog som farer avgårde. Tiden flyr og det skjer så mye. Har siste innspurt i studio med Thomas og har hatt mine første skoledager på Blindern. Og snart skal jeg slippe ny musikk, det går virkelig ikke av seg selv det heller. Vi er såvidt igang med både single og EP cover. Vet ikke om jeg vil avsløre hva singelen heter, men kan fortelle dere at min aller første EP heter "Thirst".

Mellom slagene har jeg vært på Øya festivalen og sett Future og Outkast gjennom mine fantastiske krokodille briller.

Og fått inn litt trening, før jeg har vært tilbake i studio igjen.

Jeg har lagt ut noen snippet's av låtene:

"Visionary":

 "Forever like this":

Da kommer det kanskje flere snippet's. Jeg legger dem ut her på bloggen, men først på instagram så det kan være greit å følge med der óg. ;)

Me and the keys

Jeg har vel nevnt det før, men i vinter kjøpte jeg meg et digital piano. Det var så sinnsykt på tide.

Da jeg var 3 år ble jeg forelsket i tangentene, og det stod et piano i barnehagen hvor jeg lærte meg å spille med to hender allerede da. Men vi hadde ikke råd til piano hjemme, så jeg fikk aldri lært meg det ordentlig. Til slutt dabbet det litt av, men jeg føler at det lever en liten pianist i meg. 

Jeg kan ikke spille mye nå, men det er fantastisk å sitte med en kopp te og kanskje litt levende lys og skrive nye låter. Det gjorde jeg i går natt. Satt til kl. 4, mens de andre var på byen.

Etter å ha forfrisket minnet rundt gårdagens arbeid, dro jeg ut til kjære mams på Lørenskog.


Etter god mat og gode klemmer, dro jeg, Therese og Madde på kino og så Maleficent. Det er ikke verdens beste film, men god underholdning og helt perfekt for denne søndagen. 

Hvis jeg klarer å sovne kjapt nå, får jeg 8 timer på øyet og da blir kanskje mandagen perfekt også. Natta :*

Songfarm 2014

 

Denne uken er jeg på låtskriver campen Songfarm. Har vært med som låtskriver for andre artister de siste 4 årene, men i morgen skal jeg muligens gjøre noe til meg selv. Her blir vi satt i grupper og skriver + spiller inn én låt hver dag. I år er vi 9 grupper og nivået er kjempehøyt. Veldig gøy.I går hadde vi første session. Da skrev jeg, Frida Amundsen og Agnete fra The Blacksheeps en låt til sistnevnte. Andreas fra Beyond 51 produserte.

Julie Bergan er vill på trampoline. Jeg er livredd for den.

I dag har vi gjort en ballade, som straks skal spilles opp for resten av campen. Gleder meg til å høre hva de andre har gjort i dag også.


These days

Woo.. dagene går sånn i ett. Det er ikke lett å huske å dra opp kameraet hele tiden. Men denne lørdagen har det vært studiojobbing. Ettersom jeg var ute i går var det digg å ta frokosten på Beach Club med produsent Thomas, Tommy, Carol og lille Bella.

Hadde det bare vært LITT varmere ute, hadde jeg vært strålende fornøyd, men jeg er en av de som har blitt lurt av solen og dermed syk. Det passer seg dårlig, når jeg har en deadline på EP'en min. 

Klokka begynner å tikke, men jeg tror vi kommer i mål. Har fortsatt ikke bestemt meg helt for om det blir release konsert, men det hadde vært gøy. Men jeg blir veldig nervøs bare av å tenke på det, fordi jeg aldri har headlinet en konsert. Nå er det liksom bare meg. 

Dette har vært utsikten min fra morgen til kveld de siste dagene.

 

På veggen her henger det et kunstverk av Gabrielle, hvor hun har tegnet Thomas og seg selv. :) Jeg er imponert.Nå er det Eurovision for alle penga. Heier på Carl Espen, og håper Sanna gjør det bra!

Tusen tanker

Jeg har tenkt mye de siste dagene, på hvordan alt skal gjøres fremover. Tiden  går så sinnsykt fort. EP'n (mini album på 5-7 låter) må være ferdig 12. mai (slippes i juni), så dvs at vi har  2 uker igjen, og vi har jo egentlig nettopp begynt!

Men jeg tror vi er rute og jeg tenker litt på om jeg skal ha et release event og spille låtene. Det hadde vært gøy, men vet ikke hvordan jeg skal rekke alt. Det krever litt planlegging. Jeg får visjoner rundt hvordan sceneshowene kan se ut etterhvert som låtene tar form, og drømmen er å få reise rundt og spille en del dette året. Jeg vil møte de som hører på EP'n min face to face, takke for støtten og gjøre en fet konsert.

Denne låta. Denne gleder jeg meg til dere får høre. 

Eccentric Music. Her, under David Eriksen, har jeg vært signert i 8 år.

Så, da får vi se hva det blir til. Jeg liker ikke å feire bursdagen min en gang, så jeg vet ikke helt hvordan jeg skal sette i gang et EP release event. :)

Nyt

Jeg er like forhekset av dette solværet som alle andre. Det er ikke lett å si nei, når venner sitter og steker på stripa på løkka, og spør om jeg vil komme ned og ta en snitt. SOLGT. Men så syns jeg liksom at ingen egentlig skal skamme seg så veldig når de nyter solen her i Norge, vi får jo så altfor lite av den. Jeg er ekstremt værsyk, og jeg tror det mørket og gråværet vi lever i store deler av året kan gå hardt utover livskvaliteten. Så kos dere med god samvittighet.
Jeg er tilbake i Oslo og har fått testet to nye låter i studio. Det føles veldig bra sånn umiddelbart. Uten å jinxe noe, har jeg veldig tro på dem. Jeg kan love dere at det er så utolig godt å vite at dette er ute i juni. Jeg skal ikke sitte på dette materialet, det er helt ferskt og tilgjengelig så fort EP'n er på plass.

Instagram video, med den ene av de to nye låtene i bakgrunnen.
Fyrverkeri i hjertet

Dagen kunne ikke startet bedre. Frokost på The Nighthawk med de fine damene mine, Madde og Tinashe.

Madde søter seg til og vant den konkurransen. <3

Etter frokost stakk jeg ned i studio for å spille inn en ny låt jeg er forelsket i. Jeg har jobbet med Thomas i 7 år nå og han kjenner meg kanskje bedre enn noen andre musikalsk, så det er alltid fantastisk å ha sessions med han. Jeg er veldig fornøyd med låta vi har gjort og gleder meg til dere får høre. Og der kommer den lille nyheten. Jeg skal slippe min første EP i juni. En EP er et slags mini-album med ca. 5-7 låter. For meg er det litt fyrverkeri i hjertet hver gang jeg sier det høyt, for det betyr utrolig mye for meg. Jeg har sluppet 6 singler over 6 år, og endelig kan jeg slippe et sett som også har låter med helt kreativ frihet, hvor jeg ikke har vært nødt til å tenke at dette skal passe inn i et radioformat eller nå hitlister. Jeg elsker å skrive pop, men jeg er jo først og fremst en skaper som elsker å jobbe i kreativ flyt. Jeg får vist en annen side av meg selv som artist, en side bare mine nærmeste har sett i alle år. 

Bono <3Super flinkis Julie Bergan var i studio og spilte inn en ny låt. Den er SÅ fet. Har hørt den gjennom veggen de siste dagene. Gled dere! Girl can saaaang! (men det vet dere)

Mats aka "Slipmats" som produserte min "Sole Survivor", jobbet med unge Bergan i dag og så ut som han var for kul til å være venn med noen av oss.

Det å slippe første EP er en milepæl for meg, men jeg prøver å ikke gjøre meg så mye tanker rundt prosjektet. Jeg vil at det skal være et ærlig uttrykk rundt hva jeg føler og hvem jeg er som artist og menneske akkurat nå. Det forandrer seg hele tiden, sånn er det bare. Men jeg håper at musikk som treffer meg, kan treffe deg, - det er det eneste som betyr noe.

De neste ukene skal vi bare leke oss og være innom flere forskjellige sjangre. Vi skal jobbe fra scratch, vi skal jobbe med pre produksjoner jeg har gjort hjemme og egentlig på alle måter som kan trigge det vi er ute etter nå, uten å vite helt hva det er fordi vi har frihet.

Jeg døpte Thomas "The mad scientist" i 2008, og i dag vet dere alle godt hvorfor. Alltid fantastisk å jobbe med han. 

Det er deilig å jobbe med det man elsker når vårsolen skinner. Jeg står her og synger, lever ut en drøm, samtidig som favoritt byen min varmes opp. Veldig deilig og inspirerende.

Det første sikre bidraget til EP'en min er låten jeg spilte inn i dag. Den heter "Forever like this".

Nå skal jeg møte gode venner og ta et glass før jeg reiser opp til bestemor i Heidal og jobber med eksamensoppgaven min.

Ha en deilig påske! :*

Finale...

I morgen er det finale...

Dagen startet med stemmeoppvarming. Har vært utrolig rutinert de siste ukene.. har jo vært nødt til det etter streptokokkene. Men i morgen kan jeg senke skuldrene litt. Fremover trenger jeg ikke være like hysterisk med antibac og snakke lavt, ikke drikke brus, få nok søvn og alt annet som kan skade stemmen under restitusjons tiden. 

Så bar det ned til spektrum hvor lyssettingen har blitt helt sinnsyk. <3

Lillebror Mo var på plass og gjorde en fantastisk jobb under gjennomkjøringen. Gled dere!

Etter vi var ferdige i spektrum, dro vi innom Hard Rock café hvor MGP klubben hadde en sammenkomst. Utrolig mye hyggelige MGP fans, som kommer til å skape rå stemning i salen i morgen! :)

Og så skal jeg gjøre som sist søndag, og tenke på venner og familie rett før jeg snur meg på den scenen. De som sitter der i salen og heier, og de som sitter hjemme og sender meg god energi.

Det er da jeg virkelig kan kjenne på hvor gøy dette er.

Nå sitter jeg helt i svime her... prøver å rydde litt og pakke bag til morgendagen, men mulig jeg bare må finne senga fort.

<3

 

Prøver i Spektrum

I kveld har jeg vært en tur nede i spektrum og hatt in-ear prøve (sunget gjennom låta med all lyd i ørene), gått raskt gjennom kameragangen, og sagt noen ord om hvordan jeg opplevde den fantastiske søndagen som var. Sistnevnte skal ligge på den lille video snutten som kjøres rett før jeg synger.

Hvordan tror du det føltes å gå inn her... se crewet som rigger opp den store scenen... jeg ble bare stående her og ta det inn. 

In-ear prøvene gikk fint i dag. Det er også litt endring i koreografi. :)

Her legger jeg voice på videosnutten.

Nå er det snaaart senga, har noen lange dager foran meg.

Cover av "Am I wrong" hos Christine på P3

I går (også kjent som dagen derpå), var jeg hos Christine på P3 og covret "Am I wrong" av Nico&Vinz. Formen var ikke helt på plass, naturlig nok, men jeg haltet meg igjennom. :)

Thomas stilte opp på gitar.

Her kan du se og høre.

Nå skal jeg lage meg litt te og varme opp stemmen før tørr prøver i spektrum. Jeg kjenner jeg gleder meg til å gå inn der og tråkke litt rundt på scenen... se for meg hvordan det blir å stå der om noen dager. <3

 

Wooooh!!! Spektrum next

Gårsdagen var fantastisk! Så utrolig deilig å få være med videre! Gleder meg til å gjøre dette i spektrum, har aldri stått på den scenen før. TUSEN TAKK TIL ALLE SOM BACKET MEG OG STEMTE!!!! Evig takknemlig! <3

(bilde lånt av db.no)

Nå blir det en uke med forberedning til endring i sceneshow og det starter allerede i morgen kveld. Dagen i dag har vært blurry. Covret  "Am I wrong" av Nico&Vinz hos Christine på P3, og så måtte jeg hjem og finne senga.. det ble altså litt feiring i går.

Igjen, takk for all støtte! Gleder meg til lørdag! :*Dagen før dagen

I dag har jeg, Mo og Vivi vært på live sending hos VGTV, og snakket om diverse ting rundt MGP. Lillebror Mo vant første semifinale i går og sannelig vant ikke den andre favoritten min, Knut sin i kveld. 

Etter sending, rev jeg med meg sushi og rakk hjem til 2. semifinale. Kult å se alt på tv i kveld, siden jeg så det fra salen i går. Og i morgen står jeg der selv, så da har jeg testet 3 vinkler, gitt! Kan ikke helt tro hvor fort disse timene går nå. Må takke venner og familie som er der for meg og backer, støtter, sender gode vibber og heier oppi dette sirkuset.

Nå skal jeg snart utfordre meg selv til å sove noen timer,  så jeg er klar for morgendagen. Ha en herlig lørdag. :)

(Her kan du se et lite klipp fra livesendingen i stad)En liten drøm i oppfyllelse.

Yo! I dag har jeg vært innom NRJ og tatt en prat med fin-fine Christian Laland. Vi snakket mest om MGP, men også litt om instagram selfies. Tune in i morgen rundt 18 tiden.

Så fikk det beste innfallet jeg har hatt på mange år. Jeg dro til 4sound og kjøpte meg et Yamaha digitalpiano.

Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har gjort det før. Eller jo, de er ikke akkurat gratis for å si det sånn, men jeg burde virkelig ha investert for lenge siden. Jeg har faktisk ønsket meg piano siden jeg var 3 år gammel, og dette er det nærmeste jeg kommer akkurat nå. Men, da kan øvelse gjøre meg til mester frem til den dagen jeg smeller et Steinway Grand Piano ned i stua mi. 

Dette ble faktisk en stor dag for meg, pga dette innfallet. Jeg føler meg som et barn på julaften. Jeg har ikke tid til å klunke for mye på det de neste dagene, men det skal få stå i stuekroken og skinne. 

 

 

Opptur vs. nedtur

I dag har jeg hatt litt up's & down's. Dagen startet med siste kostymeprøve, som var en super opptur. Er kjempefornøyd med hele antrekket mitt, og nå kan jeg fokusere på det andre som skal falle på plass.

Så bar det videre til in-ear prøver, altså en lydsjekk hvor vi får all lyd inn i et isolert headset, og får kjenne på hvordan det blir når vi står på scenen denne uka. Og stemmen var desverre ikke med meg i dag.. den er hyper sensitiv for belastning (prating tilogmed), så etter sceneprøvene i morgen må jeg nok holde meg helt i ro, og være ganske stille frem til det braker løs på søndag. Må bare håpe denne kroppen healer seg selv, det er ikke så mye annet å gjøre.I kveld har jeg vært i studio med Thomas og lagt koringer på et nytt track. Det er ikke min låt eller jeg som er artisten, men dere får nok høre den snart, og jeg elsker den! :)


Studioet til Thomas kan føles litt rotete.. og det er det inni hodet til den kreative sjelen der óg.

Fineste Gabrielle var akkurat ferdig med en session med Thomas. De jobbet med nytt, fett materiale dere sikkert får høre om ikke så altfor lenge. :)

David Eriksens studioI mangel på sol, og med altfor mye stress under huden, hører jeg kun på reggae om dagen. Christopher Martin, Admiral P og J-boog gjør at sola skinner i sinnet uansett.

Nå er jeg så sliten at jeg holder på å svime av. Etter en opptur og en nedtur, er jeg iallefall tilbake i vater.

Og nå skal finne senga.. natta :*

 

www.instagram.com/elisabethcarew

Kamera prøver

Yo. Det har vært en grei og rolig lørdag så langt. Har hatt en liten treningsøkt på Elixia, og lest meg opp litt på skolearbeidet.

I kveld har vi hatt tørrprøver for å sette kameraene. Utrolig deilig å få oversikt over dette i forkant, slik at man har en liten forståelse av hvor kameraene er og hvordan hele bildet ser ut på skjermen til en hver tid.

Teamet hos NRK er de beste av de beste. <3

Det er viktig å ha en helhet i fremførelsen. Det er noe jeg ofte ser for meg allerede når jeg skriver låtene, og det er deilig å se at bitene faller på plass. På den måten er MGP en fantastisk mulighet til å vise seg frem som artist foran et stort publikum. Du får vist frem hvem du er både som låtskriver og artist, og du er med på å bygge et sceneshow rundt egne visjoner. Det er jo et paradis for en hver pop artist, og det finnes ikke så mange andre arenaer i Norge med disse mulighetene.

På mandag skal vi ha lydprøver i Folketeatret. Det blir den mest avgjørende dagen for meg hittil, fordi jeg blir nødt til å gi alt uansett om jeg er frisk i stemmen eller ikke. Men det blir nok uansett godt å få tråkke litt rundt på scenen, kjenne på lyden og føle på alt som skal skje 6 dager senere. 

Men nå skal jeg ta meg en lørdag. :) God helg. :*Stemmen testes...

Ok.. da har stemmen blitt satt på prøve i dag, og jeg må faktisk si at det gikk greit. Jeg bærer litt preg av streptokokkene og av at jeg ikke har sunget i bryst på flere uker, men jeg er definitivt roligere til sinns. Det er så ekkelt å være så avhengig av at alt sitter søndag neste uke, og så har kroppen jobbet så imot meg i det siste. Men det er bare å holde seg i ro, sove masse og øve seg forsiktig opp igjen.

Jeg hadde med meg flaske og blåserør. Perfekt for meg som ikke er så fan av oppvarmningsøvelser. Godt tips til alle som synger.

De neste dagene skal jeg synge litt skalaer i bryst, og de skal være ganske lave. Jeg skal heller ikke øve mer en 10-15 min og jeg skal synge "Sole Survivor" i lavere toneleier enn originalen for å spare stemmen. Tidlig neste uke går prøvene igang for fullt, så denne oppkjøringen må være så smooth som mulig!